sâmbătă, 15 decembrie 2012

Michelin - Pentru performanta ...

michelin
Daca nu stiati deja aflati acum ca incepand cu 1 noiembrie 2012, toate anvelopele comercializate in Uniunea Europeana trebuie sa aiba lipita o eticheta care sa contina informaţii privind cele trei criterii de performanta. Mai exact este vorba despre un criteriu de siguranta iar celelalte doua vizeaza mediul, mai exact eficienta energetica si zgomotul de rulare.




Noua reglementare europeana impune ca toate anvelopele comercializate sa contina eticheta pe care sa fie prezentati cei trei factori de performanta.
Obiectivele aceste reglementari, sunt:
Imbunatatirea eficientei energetice a transportului rutier si reducerea emisiilor de CO2 asociate;
Imbunatatirea sigurantei rutiere;
Reducerea zgomotului asociat transportului rutier.
Aceste obiective vor fi atinse prin sprijinirea consumatorilor sa faca o alegere informata atunci cand isi achizitioneaza anvelopele. 

anvelope
E ceva bun zic eu si ar trebui sa mai apara astfel de reglementari. Multi or sa ofteze si or sa se planga spunand ca odata cu noi reglementari apar si noi preturi, drept sa spun eu consider ca nici nu ar trebui sa se puna o astfel de problema, cred ca oricine ar fi dispus sa plateasca  oricat pentru siguranta personala si pentru siguranta persoanelor dragi.
Acum intrebarea e unde gasim si performanta si preturi bune nu ? Ca doar asta e eterna dilema, unde gasim si ieftin si bun. Micutul nostru prieten Michelin s-a gandit sa ne rezolve aceasta dilema. Nu degeaba cei de la Michelin au un buget de cercetari anual de aproximativ 600 milioane de euro.
Si pentru ca „Michelin vinde performanta, nu doar anvelope”, acestia ne pun la dispozitie si prezentarea celor 3 teste pentru cele 3 criterii de performanta.



In alta ordine de idei, este foarte buna aceasta reglementare, pentru ca ne ofera mai multe detalii asupra gradului de siguranta pe care il au anvelopele, acestea fiind foarte importante dupa cum se observa si in testele de mai sus, iar cei de la Michelin ofera siguranta prin performanta.
Anvelopele au nu mai putin de 3 roluri extrem de importante: sustin greutatea vehiculului, transfera cuplul de franare si cuplul motor la sol si ajuta la directionarea vehiculului. Misiunile cele mai importante ale anvelopelor sunt aderenta si manevrabilitatea. Din acest punct de vedere, obiectivul Michelin este acela de a oferi cele mai bune performante. Michelin are permanent in vedere garantarea sigurantei conducatorilor auto, a pasagerilor, pietonilor si a celorlalti participanti la trafic.
Sper ca macar v-am facut curiosi asupra importantei pe care o au anvelopele pentru siguranta voastra si va invit sa aflati mai multe informatii auto de la autovital.
De asemenea, va recomand sa urmariti si sa aflati mai multe despre Michelin pe pagina acestora de facebook la https://www.facebook.com/michelinromania .
“Michelin merge dincolo de eticheta si, prin produsele sale superioare, vinde performanta si siguranta”.

Un comentariu:

  1. Buna seara!
    In primul rand, iti multumesc pentru ca te-ai inscris in concursul auto sponsorizat de Michelin! :)
    In al doilea rand, te felicit pentru articol. L-am adaugat deja in lista de articole participante, lucru care se poate vedea si pe blog-ul autovital.ro si pe retelele de socializare!
    O seara buna!

    RăspundețiȘtergere