sâmbătă, 8 septembrie 2012

Medalii pentru Romania - Jocurile Paralimpice 2012

Multi au stiut si au urmarit JO 2012, insa putini urmaresc si Jocurile Paralimpice, competitie sportiva care pentru alte tari are acelasi grad de importanta ca si Jocurile Olimpice, insa la noi in tara aproape ca nici nu exista.
Asta desi avem si noi sportivi care ne reprezinta si chiar care reusesc sa ia medalii.

Este adevarat ca nu ne putem pune la numar de medalii cu alte tari, insa daca stam bine sa ne gandim la noi nu se investeste pentru baze de pregatire la sportivii care participa la campionate mondiale si europene, dar sa mai avem pretentii sa fie ajutati si sportivii care ne reprezinta la Paralimpice.
Tin sa le multumesc totusi pe aceasta cale acelor sportivi cu o ambitie incredibila, oameni ce au reusit sa treaca peste problemele lor si sa ne reprezinte cu mandrie la Londra.
In special felicitari lui Novak Carol Eduard, care este primul sportiv roman campion la Jocurile Paralimpice, acesta a reusit chiar sa doboare recordul mondial la proba de ciclism.
Acesta a obtinut la JP 2012 2 medalii, una de aur si una de argint, fiind la cateva secunde distanta de o a doua medalie de aur.
Fata de alte tari care au trimis sute de sportivi la aceste jocuri, Romania are un lot mai restrans, format din :

Florin Cojoc (atletism)
Eduard Novak şi Imre Torok-Novak ( ciclism)
Naomi Ciorap (nataţie)
Dacian Makszin (tenis de masă)
Sper ca nu am uitat pe nimeni si nu am gresit numele nimanui..
Revenind...Acesti sportivi sunt adevarate modele pentru oricine, nu numai pentru alti sportivi, deoarece ei au trecut prin perioade foarte grele ce pot fi depasite numai cu foarte multa munca si in loc sa cedeze si sa se multumeasca cu o viata traita in anonimat acestia ne reprezinta la Londra si ne ofera ocazia sa putem afirma ca suntem mandri sa fim romani.
Felicitari tuturor sportivilor care ne reprezinta si celor de la BlogalInitiative.ro pentru aceasta campanie de promovare a adevaratelor valori din Romania.
HAI ROMANIA !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu