joi, 2 august 2012

Frauda informatica...

Pe zi ce trece cresc si cazurile de frauda informatica.
In acest articol o sa fac referire strict la sistemul de frauda "Banca Virtuala".
Acum sa va explic si la ce ma refer.
Diversi indivizi care detin putin indemanare in crearea de pagini web + ceva key-logere modificate cumpara prin firme fantoma domenii de genul bancaxgrek.info, domenii pe care apoi le utilizeaza pentru a copia platforma bancii in cauza.
Apoi selecteaza un numar de email-uri, asta chiar nu stiu
de unde le procura ei pentru ca nu cred ca toti iau mail-urile din acelasi loc, oricum e usor sa faci rost de o baza de date care sa contina multe mailuri, iar persoanelor respective le trimit un mail de genul : Avem o problema tehnica, detalii tehnice ca sa para real, si apoi un link catre domeniul detinut de ei care de asemenea contine acele key-logere modificate.
Ce fac acestea? Simplu, in momentul in care introduceti datele, indivizii in  cauza primesc un mail cu datele voastre, astfel ca ei ajung sa detina controlul asupra conturilor voastre din care cat de curand pot sa inceapa sa lipseasca bani, sa se faca diverse plati sau tranzactii pentru care puteti chiar sa va alegeti cu o vizita din partea politiei daca se savarseste ceva ilegal si datele voastre apar acolo .
E chiar asa greu de retinut ca niciodata nu o sa primiti de la banci mail in care sa va ceara sa va introduceti datele pentru diverse probleme tehnice ?
Am decis sa scriu un articol pentru ca in ultimele zile primesc tot mai multe astfel de mail-uri si deja devine deranjant si urmarind media de promovabilitate la BAC imi este teama sa nu se inmulteasca si numarul celor care pica in aceasta plasa a bancilor virtuale.

Utilizati Bitdefender Antivirus pentru mai multa siguranta, au un nivel de securitate foarte bun si au foarte multe elemente noi care ajuta utilizatorii sa descopere mai usor orice incercare de fraudare a datelor personale.

Va prezint si 2 exemple simple, asa ca aveti mare grija si nu introduceti niciodata datele conturilor voastre online.

1.
UniCredit Tiriac Bank
Stimate Client,
Recent, Unicredit Tiriac Bank a derulat o procedura de verificare a conturilor  Online datorita numarului in crestere de frauda in anumite tari europene, precum si in Romania. Protejarea securitatii contului dvs. si a retelei Unicredit Tiriac Bank este principala noastra grija. Ca si o masura preventiva trebuie sa va confirmati datele contului pentru o mai mare siguranta. Va rugam sa accesati contul dvs. dand click pe linkul de mai jos:
Ne pare rau pentru deranjul cauzat insa este in folosul contului si depozitelor dvs.
Va rugam sa nu raspundeti acestui e-mail. E-mailurile trimise catre aceasta adresa nu primesc raspuns.
© Unicredit Tiriac Bank 2012
2. 
Homepage 
Stimate Client Banca Transilvania,

Datorita numeroaselor cereri de activare a serviciului Banca Transilvania Online din ultima saptamana,Banca Transilvania a inchiriat un al doilea server cu
scopul de a construi o punte de comunicare intre cele doua pentru o mai usoara accesare a portalului Banca Transilvania Online.

Din aceasta cauza,50% din conturile Banca Transilvania Online au fost mutate in noua baza de date dar totodata limitate in acelasi timp.
Pentru a va debloca contul Banca Transilvania Online tot ceea ce trebuie sa faceti este sa va re-logati pe portalul Banca Transilvania Online.

In momentul logarii adresa IP unica pe care o folositi impreuna cu parola criptata vor fi transmise in mod automat catre serverul nostru.
Contul va fi deblocat instant.
Am decis sa limitam o parte din conturi tocmai pentru a imbunatati securitatea oferita de Banca Transilvania prin inregistrarea IP-ului unic
folosit de fiecare utilizator in parte.

Va rugam sa va logati folosind link-ul de mai jos :

http://www.bancatransilvania.ro/eBankingWeb/login?Lang=ro

Va multumim pentru intelegere si pentru timpul acordat 
!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu