vineri, 31 august 2012

Concurs - Hands free pentru bloggeri

Sunt multi care din lipsa de interes nu isi achizitioneaza un hands free care are o importanta destul de mare, mai ales atunci cand esti la volan, tinand cont ca un gadget de genul poate chiar sa salveze vieti la un moment dat.
Am sa va prezint cateva din motivele pentru care consider un hands free atat de important, in special pentru soferi.

O sa incep cu cele mai simple.
Un hands free va scuteste in primul rand de cautarea telefonului in caz ca il aveti prin cine stie ce buzunar, sau cine stie pe unde este cazut prin masina, astfel ca nu mai sunteti nevoit sa trageti pe dreapta ca sa il cautati, sau, cum fac multi, sa il cautati in timp ce conduceti si astfel sa va expuneti voi si sa ii expuneti pe altii unui risc destul de ridicat de accident.
In cazul unui gadget mai performant de genul celor din gama Plantronics de la Germanos aveti o utilitate si mai mare. In caz ca aveti 2 telefoane si aveti aceeasi melodie de apel cum fac multi, fapt pe care chiar nu il inteleg, sau in caz ca pur si simplu nu stiti care dintre ele suna, nu mai trebuie sa fiti distrasi si sa cautati ambele telefoane daca nu stiti care suna, pentru ca acest tip de hands free are o functie care permite conectarea a doua telefoane simultan.
Mai sunt si altii care spun ca nu au pentru ce sa cheltuie bani pe un hands free, dar nu stau sa se gandeasca ca daca isi incaseaza amenzi pentru convorbiri in mers la telefon deja depaseste costul cu ajutorul caruia putea sa scape de aceasta. Si chiar daca ai impresia ca il vezi pe politist inainte si lasi telefonul jos este suficient ca acesta sa observe o miscare a ta si sa isi dea seama de la ce vine ca pe urma chiar daca nu poate demonstra ca vorbeai la telefon te intoarce pe toate partile pana gaseste ceva in neregula, o zgarietura, un act expirat, ceva pentru care sa isi poata da o amenda.
Asa ca te alegi cu o mica-mare gaura in buget care poate fi evitata prin achizitionarea unui hands free.
Nu in ultimul rand, dupa cum am spus si la inceput, un hands free poate salva vieti la volan.
Este destul de cunoscut faptul ca telefonul este unul din factorii care provoaca din ce in ce mai des accidente pentru ca iti capteaza prea mult din atentie.
In primul rand ca daca vorbesti la telefon conduci cu o mana ceea ce scade nivelul de siguranta si de reactie, nu degeaba inveti sa conduci cu ambele maini pe volan. Daca mai ai si o discutie care te capteaza sau care iti ofera niste reactii emotionale nepotrivite in acele momente deja atentia ta este pa si esti predispus sa nu mai observi diverse pericole si astfel te pui in pericol pe tine dar si pe toti ceilalti participanti la trafic.
Nu spun ca hands free-ul face sa dispara total riscul accidentelor, dar il scade considerabil.

Mentionez  că postarea face parte din campania Safe Drive a celor de la Germanos, campanie prin care ofera si un premiu pentru un blogger, premiu acre consta intr-un hands-free Bluetooth Plantronics Discovery 975.

So, drive safe, use a hands free.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu